Абсолютно некласична: панна котта з маскарпоне від Ніки Білоцерківської.

0
33




Не встигнемо озирнутися, а на прилавках зовсім скоро з’являться перші сезонні ягоди, які неодмінно відразу захочеться з’їсти. Однак їх можна використати інакше — приготувати просту і смачну панна котту. Автор кулінарних книг і блогер Ніка Білоцерківська знає простий рецепт, з яким впорається навіть дитина. Вона називає його «абсолютно некласичним», так як використовує маскарпоне. До речі, свіжі ягоди легко можна замінити бабусиним варенням , якщо раптом ви дуже хочете приготувати такий десерт прямо зараз.

Інгредієнти (на 4-5 порцій):
маскарпоне — 250 гр
жирні вершки — 50 мл
цукор — 2 ст. ложки без верху
ванільний цукор — пакетик (або декілька крапель ванільної есенції)
желатин — 3 аркуша

Для пюре:
будь-які ягоди або фрукти — 150 гр
цукор — 50 гр
цедра лимона або апельсина

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ніка Білоцерківська (@belonika) 12 Березня 2019 в 3:17 PDT

Процес приготування:
1. Фрукти і ягоди з цукром відправити в блендер, а потім протерти від насіння через сито. Желатин замочити в холодній воді до м’якості і віджати.
2. На середньому вогні розтопити в сотейнику маскарпоне, вершки, цукор (додавши ванільний) і желатин.
3. На дно стаканчиків влити кілька ложок ягідного пюре, натерти цедру (не використовуйте сік, так як все може згорнутися). Залити вершковою масою, зверху покласти свіжі ягоди і листочок м’яти і на пару годин відправити в холодильник.

Порада: якщо хочете желе з ягід, проваріть з розмоченим желатином. Якщо немає ягід, використовуйте бабусине варення.

Совершенно неклассическая: панна котта с маскарпоне от Ники Белоцерковской

Пальчики оближеш: сирно-малинове желе від Ганни Михайлівській

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here