Блюдо для свят або великий компанії: кролик в пекучої гірчиці від Ніки Білоцерківської.

0
42




Якщо попереду вас чекає зустріч з друзями або ви, як дбайлива господиня, заздалегідь продумуєте меню до новорічного столу (так-так, Дід Мороз вже збирає подарунки!), рецепт кролика з овочами і гірчицею від Ніки Білоцерківської доведеться якраз до речі! Збережіть його в закладки і плануйте список продуктів — 31 грудня вам точно не буде цього.

Інгредієнти (на 1 кролика):
гірчиця (будь-яка ваша улюблена) — 6 столових ложок
жирні вершки — 200 мл
біле сухе вино — 150 мл
цибуля — один великий
морква — 2 шт
гострий перець
оливкова олія
часник — 4 зубчики
розмарин і чебрець, сіль

Важливо! Всі пропорції ви і так побачите на відео. Запам’ятайте — чим більше поверхня обсмажування, тим яскравіше і більш насиченою буде взагалі страви.

Блюдо для праздников или большой компании: кролик в жгучей горчице от Ники Белоцерковской

Процес приготування:
1. Кролика ріжемо на частини.
2. Дрібно кубиками рубаємо цибулю і моркву.
3. Гірчицю в миску, розбавляємо оливковою олією 1:1, добре перемішуємо.
4. Кожен шматок кролика обмазуємо цією сумішшю, все в миску і в холодильник хвилин на 30-40.
5. Я робила часниково-розмаринове масло: дрібно часник, розмарин і залишити на 30 хвилин.
6. Обсмажуємо на сильному вогні до рум’яної скоринки кролика, виймаємо і відкладаємо.
7. У цій же каструлі для смаження і теж на сильному вогні обсмажити цибулю і моркву до запаху, туди ж часник і розмарин (у мене в олії), пекучий перець, чебрець, влити вино, дати закипіти — хвилин 5, нехай випарується алкоголь.
8. Тепер вершки, теж дати закипіти.
9. Акуратно в каструлю повертаємо кролика. Трохи солимо, потім, якщо що — виправимо його за смаком.
10. Тушкуємо годину-півтора, регулярно заважаючи. Якщо необхідно додаємо бульйон або воду.
11. Коли кролик готовий — виймаємо його шумівкою і проціджуємо крізь сито залишився соус. Якщо соус вийшов рідкий, уварите його до потрібної консистенції.
12. Красиво кролика на тарілку, поливаємо нашим божественним соусом і зеленню улюбленою для краси неземної.

Порада: картопляне пюре сюди ідеально!

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Школа BELONIKA & CHEFS (@belonikaschool) 1 Лис 2019 в 11:29 PDT

Фузіллі з лососем у вершковому соусі: швидкий рецепт від Ніки Білоцерківської

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here