Кулінарне задоволення: кіш з інжиром, блакитним сиром і волоським горіхом.

0
25




Всі любителі інжиру вже встигли поласувати першими смачними ягодами — сезон збору цього приголомшливого плода настав. Звичайно, дуже корисний інжир в свіжому вигляді, однак якщо ви хочете приготувати щось особливе (з приводом і без), пропонуємо рецепт вишуканого пирога, який стане головним кулінарним прикрасою вашого столу. Поєднання інгредієнтів не залишить байдужим навіть тих, хто дотримується дієти.

Всі шанувальники інжиру знають, що плід фігового дерева просто неможливо відірватися. Соковитий, солодкий, дуже смачний… Якщо ви хочете побалувати себе випічкою з улюбленою ягодою, пропонуємо дивовижний і вишуканий рецепт відкритого французького пирога. Інжир в поєднанні з волоськими горіхами і блакитним сиром — справжній подарунок для гурманів. Безумовно, з тестом доведеться повозитися, але результат напевно буде того коштувати. Рецептом кіша поділилася в своєму Instagram-акаунті відомий фуд-блогер і фотогораф Вікторія Мельник, автор книги рецептів смачної випічки.

Кулинарное удовольствие: киш с инжиром, голубым сыром и грецким орехом

Інгредієнти (на форму діаметром 20 см):
Тісто:
Борошно — 240 г
Вершкове масло — 130 г
Крижана вода — 3 ст. л.
Жовток — 1 шт
Сіль — щіпка

Начинка:
Інжир — 3-4 шт
Дор блю або Горгонзола — 100 г
Волоський горіх — 50 г
Яйця — 4 шт
Вершки — 200 г
Сметана — 100 г
Тильзитер (або інший твердий сир) — 40 г
Сіль, перець, прованські трави або чебрець — за смаком

Процес приготування:
1. За 10-15 хвилин до приготування тіста поставити воду і масло в морозилку. Що нам потрібно? Нам потрібна суміш з борошна і маленьких шматочків вершкового масла. Є 4 способи: 1. Натерти масло на крупній тертці, постійно перемішуючи з борошном. 2. Просіяти борошно на робочу поверхню і в неї швидко нарізати масло ножем. 3. Використовувати блендер. 4. Масло перетерти з борошном руками, але дуже швидко, щоб масло не встиг розтанути. Тепер в олійно-борошняну крихту влити воду і жовток, швидко замісити тісто. Довго місити не потрібно, головне щоб у грудку зібралося. Тісто не повинно бути однорідним за структурою, в ньому будуть помітні шматочки масла. Тепер ставимо його відпочити на 30-60 хв у холодильник.
Дно форми застелити папером для випічки.
2. Розкачати тісто між двома аркушами паперу для випічки товщиною приблизно 3 мм і укласти у форму, формуючи бортики, обрізати краю і наколоти виделкою. Поставити в морозилку на 5-10 хвилин. Зверху тіста покласти аркуш паперу для випічки і присипати вантажем (рис, макарони, горох..). Випікати 15 хв. при 200° з вантажем і ще 10 хв. без нього, поки основа не підрум’яниться.
3. Поки основа запікається, приготувати заливку. Для цього потрібно просто змішати яйця, вершки, сметану і тертий сир, сіль/перець за смаком.
4. Коли основа кіша підрум’янилася, вийняти і відразу ж викласти на неї порізаний на четвертинки інжир, дор блю (покришити руками) і волоський горіх (попередньо запечений і очищений від тонкої шкірки). Залити начинку заливкою і посипати чебрецем або прованськими травами. Запікати при 200° 40-50 хв. Начинка повинна схопитися, але злегка центр буде злегка тремтіти. Дати трохи охолонути (15-20 хвилин) і можна нарізати.

Порада: для того щоб кіш був красивим, можна залишити трошки інжиру, нарізаного тонкими слайсами, і волоського горіха, а потім красиво розкласти їх зверху заливки.

Ну а якщо ви хочете і інших експериментів, нагадуємо про добірці річної випічки з ягодами. Тут ви знайдете рецепти тарта, клафутти і ароматного пирога.

Кулинарное удовольствие: киш с инжиром, голубым сыром и грецким орехом

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here