Літній пиріг з овочами на швидку руку від Ніки Білоцерківської.

0
41




Літо, як і рання осінь – це не тільки сезон овочів, відомий своїм багатим вмістом вітамінів, але також і приємної погоди, коли зовсім не хочеться довго стояти біля плити. А тому світська левиця Ніка Білоцерківська щедро поділилася своїм кулінарним секретом – річним пирогом з овочів, який не тільки швидкий у приготуванні, але ще смачний і корисний.

У сезон овочів які тільки страви не готують з того, що подарувала матінка-природа. Чимало уваги приділяється і випічці, яка не зобов’язана бути солодкою, (як, наприклад, кекси), і може бути цілком ситної. Примітно, що овочевий пиріг може бути приготований абсолютно з будь-яких овочів, так і тісто може бути як листковим, так і дріжджовим, прісним або пісочним.

Світська левиця Ніка Білоцерківська поділилася своїм фірмовим рецептом, який швидкий і простий в приготуванні, а, головне, вже багато часу радує всіх її близьких – за запевненнями Ніки, пиріг змітається в лічені години, і ще жодного разу не залишилося жодного «соромно» шматочка.

Летний пирог с овощами на скорую руку от Ники Белоцерковской

Інгредієнти на 4 порції:

Листкове тісто — 1 упаковка (дріжджове або не дуже)
Помідори — 7 шт.
Шалот — 4 головки (або одну велику солодку цибулину)
Баклажани — 3 шт.
Козячий сир — 1 упаковка (бринза, овечий і тд)
Чебрець свіжий
Часник, сіль, перець за смаком

Летний пирог с овощами на скорую руку от Ники Белоцерковской

Спосіб приготування:

У мисці добре розтираємо сир, листочки чебрецю і чавлений часник. Трохи солимо і перчимо. Сир може бути і запашним овечим, якщо щільний – треба потерти на тертці.

У форму, змащену оливковою олією, викладаємо листкове тісто, наколюємо виделкою і розподіляємо сир.

Баклажани ріжемо кружальцями. Шалот (або будь-який солодкий цибуля) нарізаємо кільцями, викладаємо баклажани по колу разом з цибулею. Далі порізані разом з шкіркою помідори укладаємо внахлест.

За бажанням посипаємо дрібно порізаним солодким перцем. Зверху листочки чебрецю, солимо, перчимо.

Відправляємо в розігріту до 180′ духовку на 40 хвилин. По готовності посипаємо зеленню для краси.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here