На закуску: готуємо буряковий хумус.

0
29




Мало хто може заперечити той факт, що буряк не тільки дуже корисний овоч, але ще і дуже популярний. Без цього коренеплоду неможливо приготувати ні борщ, ні вінегрет, ні оселедець під шубою. Зовсім скоро з’явиться молода буряк, хоча для сьогоднішнього рецепта зовсім не потрібно чекати її появи, згодиться і минулий урожай. Буряковий хумус прекрасно підійде як для закуски на дачі, поки компанія чекає на шашлики, так і для перекусу будинку. Смачно і дуже корисно.

Інгредієнти:
Нут консервований 1 банка
Буряк відварений 1 велика або 2 невеликих
Авокадо 1 шт
Оливкова олія 4-5 ст. л.
Лимонний сік 1-2 ст. л.
Сіль морська
Чорний мелений перець
Цибулю-шалот 1/4 шт
Грінки для подачі

Процес приготування:
1. Беремо банку готового нуту, зливаємо рідину, нут засипаємо в блендер. Можна замінити на банку білої квасолі, якщо нуту не виявиться під рукою.
2. Відварну буряк ріжемо на великі часточки і додаємо в блендер до нуту. Туди ж додаємо один стиглий чищений авокадо для в’язкості, 4-5 столових ложки оливкової олії, 1-2 ст. ложки лимонного соку, морську сіль і чорний мелений перець. Ще можна додати четвертинку цибулі-шалот, за бажанням. Все подрібнюємо в блендері до стану пюре.
3. Зробити грінки з улюбленого хліба і подавати до хумусу.

На закуску: готовим свекольный хумус

Класичний хумус: рецепт від Саші Звєрєвої

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here