Не вінегретом єдиним: смачні і швидкі салати з буряком.

0
36




Іноді хочеться здивувати свою сім’ю якимось незвичайним блюдом, однак витрачати багато часу на його приготування не хочеться, та й шукати рідкісні інгредієнти теж. На допомогу в такому випадку прийде добре всім знайома буряк, тільки не в вінегреті або оселедця під шубою, а в салаті з іншими продуктами. Пропонуємо добірку швидких і смачних салатів з цим улюбленим всіма коренеплодом.

САЛАТ БУРЯКОВИЙ З ЯЙЦЕМ

Інгредієнти:
Буряк 300 г
Яйце куряче 2 шт
Сир твердих сортів 80 г
Майонез 3 ст. л.
Сіль 1 трісок.
Суміш перців 1 трісок.

Процес приготування:
1. Очищену варену буряк нарізати невеликими кубиками, покласти в салатник.
2. Сир і очищені яйця нарізати також невеликими кубиками. Додати їх в салатник до буряка.
3. Салат посолити, заправити майонезом, приправити прянощами за смаком.
4. Перемішати салат. Подавати можна відразу ж після приготування. При подачі прикрасити тертим сиром, консервованим горошком або кукурудзою, свіжою зеленню.

Порада: салат можна урізноманітнити, додавши нього подрібнений часник, толченные волоські горіхи, гірчицю, маринований огірок.

Не винегретом единым: вкусные и быстрые салаты со свеклой

САЛАТ З БУРЯКА ТА ІНЖИРУ

Інгредієнти:
Буряк — 1/2 шт
Інжир — 2 шт
Моцарелла — 100 гр
Рукола (або листя салату) — 50-70 гр
Олія оливкова — 1 ст. ложка
Соус Наршараб (можна замінити іншим за смаком) — 1 ч. ложка (це випарений гранатовий сік з додаванням спецій)
Бальзамічний оцет — 1/2 ч. л.

Процес приготування:
1. Буряк можна приготувати 2 способами: 1 — просто відварити. 2 — розрізаємо буряк на 2 частини, збризкуємо рослинним маслом, кладемо зверху 1 зубчик нарубаного часнику і гілочку чебрецю. Запікаємо при 190 С близько 40 хвилин.
2. Для основи салату викладаємо на тарілку рукколу. Викладаємо на неї кульки моцарелли.
3. Буряк тонко нарізаємо. Інжир розрізаємо на 6-8 часточок і зрізаємо з них шкірку.
4. Викладаємо на тарілку з салатом буряк і інжир, поливаємо оливковою олією, соусом Наршараб (або іншим за смаком), і збризкуємо бальзамічним оцтом.

Не винегретом единым: вкусные и быстрые салаты со свеклой

САЛАТ З БУРЯКОМ ТА КОЗЯЧИМ СИРОМ

Інгредієнт:
Буряк 4 шт
Сир козячий або Фета 200 гр.
Листя салату 1 пучок
Кедрові горіхи 50 гр
Оливкова олія,лимонний сік за смаком

Процес приготування:
1. Буряк попередньо запекти або відварити до готовності (~2 години), охолодити і очистити.
2. Нарізати кубиками буряк і сир, перемішати. Листя салату промити, висушити і розкласти на блюдо. Викласти нарізані буряки і сир.
3. Кедрові горіхи підсушити на сухій сковороді, зверху прикрасити салат. Збризнути оливковою олією і лимонним соком.

Не винегретом единым: вкусные и быстрые салаты со свеклой

САЛАТ З БУРЯКОМ, З СИРОМ І АПЕЛЬСИНОМ

Інгредієнти:
Печений буряк 60 гр
Мікс аркуша салату (листю рукколлы і буряковий салат)
Помідори черрі 40 гр
Напівкопчені сир чечіль 40 гр
Бринза 60 гр
Борошно 15 гр
1 яйце
Апельсин
Оливкова олія
Сіль, перець
Мед 20 гр

Процес приготування:
1. В першу чергу нарізаємо буряк (нарізка залежить від вашої фантазії і смакових уподобань) і помідори черрі. Бринзу нарізаємо невеликими скибочками і паніруємо її за схемою борошно-яйце-борошно, потім злегка обсмажуємо на оливковій олії. Сир чечіль поділяємо по волокнах.
2. У сотейник вичавлюємо сік з апельсина ставимо на плиту, доводимо до кипіння і додаємо мед, ставимо на повільний вогонь і помішуючи, чекаємо, поки наш соус не загусне.
3. Змішуємо мікс салату, сир чечіль, буряк, помідори черрі, додаємо сіль, перець, оливкова олія і наш апельсиновий соус. Все ретельно перемішуємо і викладаємо на тарілку. Зверху викладаємо нашу бринзу. Салат готовий.

Не винегретом единым: вкусные и быстрые салаты со свеклой

САЛАТ З БУРЯКОМ, МАНДАРИНОМ І ГОРІХАМИ

Інгредієнти:
3 невеликі буряків
3 мандарина
60 гр руколи (пакетик)
1/2 цибулини бажано фіолетовою
жменя волоських і кедрових горішків

Для заправки:
3 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. лимонного соку або 1/3 ч. л. оцту 9%
сіль крупна за смаком
перець через млинок
Щіпка сушеного базиліка (при наявності)

Процес приготування:
1. Буряк гарненько промиваємо, і прямо з шкіркою і не відрізаючи кінчики звертаємо в подвійну фольгу кожну окремо і запікаємо годину в духовці при 190-200 гр.
2. В цей час готуємо заправку, змішуємо всі інгредієнти заправки і залишаємо настоюватися.
3. Виймаємо готову буряк, остуджуємо. Горішки обсмажуємо на сухій сковороді. Мандарини чистимо, ріжемо на півкільця, буряк на шматочки, цибулю смужками. До руколі додаємо горіхи, цибулю і частина заправки, перемішуємо, викладаємо на блюдо, зверху хаотично кладемо буряк, мандарини, поливаємо заправкою, можете при необхідності підсолити і подперчить.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here