Покрити вазеліном і не тільки: як продовжити життя ліхтарю з гарбуза після хеллоуїна

0
26

31 жовтня відзначається міжнародне свято хеллоуїн, або день всіх святих, коріння виникнення якого йдуть до традицій древніх кельтів. Іноземці обожнюють його відзначати, але в росії деякі як і раніше ставляться насторожено до цього таємничого і зловісного свята, в який можна вбиратися в вампірів, відьом та інших представників нечистої сили.

Проте багато хто все ж відзначають цю подію, прикрашаючи свій будинок різними атрибутами. Найголовніший символ свята-це гарбуз. Люди вирізають в цьому овочі очі і рот, а всередину поміщають свічки. Ми вирішили з’ясувати, що потрібно зробити, щоб продовжити життя овочу, що застосовується на це свято в якості декору.

Як довго зберігаються гарбуза

Загалом ціла свіжа гарбуз може зберігатися в холодильнику два-три місяці. Однак якщо вона буде розміщуватися при кімнатній температурі, та ще й з надрізами для створення ефектного ліхтарика, термін її служби різко скоротиться до 3-5 днів.

У рідкісних випадках гарбуз може не псуватися два тижні за умови, що у вас вдома досить прохолодно або якщо ви будете періодично прибирати її в холодильник. Після закінчення цього часу гарбуз почне набувати коричневий відтінок і проявляти ознаки розкладання.

Так що ж потрібно зробити, щоб ваша гарбуз-ліхтарик прослужила довше? для цього досить чітко слідувати семи порад.

Вибирайте гарбуз правильно. Потрібно, щоб вона була не просто оранжевого, а яскраво-оранжевого кольору з товстою і твердою шкіркою. В цьому випадку є гарантія, що овоч свіжий, а значить, і його термін зберігання збільшиться.

  1. Переконайтеся, що на гарбузі немає дірок, плям і вм’ятин. Саме вони можуть швидко почати провокувати процес гниття продукту.

  2. Обробіть поверхню гарбуза м’яким розчином з вмістом хлору, щоб позбутися від бактерій.

  3. Переконайтеся, що вирізана гарбуз розташована в тому місці в квартирі, де присутня достатня циркуляція повітря.

  4. Нанесіть вазелін або розбавлений водою лимонний сік на місця, де ви вирізали рот і очі, щоб вони довше залишалися свіжими і не набували коричневий відтінок.

  5. Гарбуз потрібно зберігати в темному, прохолодному і сухому місці, щоб відстрочити початок процесу гниття.

  6. Розміщуйте гарбуз хоча б на час в холодильник. Наприклад, коли ви вирішили піти з квартири. Коли повернетеся, знову дістаньте гарний предмет декору. При цій температурі гарбуз прослужить набагато довше.

Цікавий факт

Останнім часом люди стали віддавати перевагу білим гарбузам для хеллоуїна. У них є ряд своїх переваг. З цього сорту овоча легше вирізати очі і рот, оскільки вони мають не настільки товстою шкіркою, як помаранчеві. Деякі люди вважають, що білі гарбуза і виглядають більш зловісно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here