Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці на молоці-ну дуже смачна

0
39

Ділюся рецептом приготування широко відомої і багатьма улюбленої пшоняної каші з гарбузом. Її можна приготувати і на плиті, але я скористалася мультиваркою. У ній каша виходить особливо смачною, не пригорає і не вимагає постійного помішування.

Смак каші багато в чому залежить від правильної підготовки крупи, тому приділіть їй особливу увагу, адже жир, якого багато в пшоні, швидко прогоркає і може надати каші небажаний присмак. Приємного апетиту!

Пшоняна каша з гарбузом в мультиварці на молоці, рецепт з фото крок за кроком

  • час підготовки – 10 хвилин
  • час приготування-45 хвилин
  • кількість порцій– 4

Підготувати всі необхідні інгредієнти.

Пшоно перебрати, залити теплою водою, злегка збовтати, щоб всі залишилися легкі домішки спливли наверх, і злити їх. Потім ретельно промити крупу в теплій (35 °с) воді для видалення мульчі, а після цього в гарячій воді (95 °с) для змиву жиру, що виступає на поверхні зерен під час зберігання.

М’якоть гарбуза натерти на крупній тертці.

У чашу мультиварки (у мене philips hd3036) викласти гарбуз, пшоно, цукор і сіль.

Все перемішати, залити молоком і знову перемішати.

Вставити чашу в корпус мультиварки, закрити кришкою, кнопкою «меню» вибрати режим «каша» і натиснути на кнопку «старт». Готувати протягом 35-40 хвилин.

За 5 хвилин до кінця варіння додати вершкове масло.

Все ретельно перемішати.

Подати пшоняну кашу з гарбузом порційно.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here