Смачний рахат-лукум приготований в домашніх умовах. Точно такий як в туреччині

0
42

Турецькі солодощі відомі у всьому світі. Але, на жаль, те, що можна знайти у нас в магазинах, нагадує реальний смак лише віддалено. Візьміть справу в свої руки і приготуйте лукум самостійно. Результат вас вразить.

продукти

  • 4 склянки цукру;
  • 1 стакан + ¼ склянки кукурудзяного крохмалю;
  • 1 чайна ложка винного каменю;
  • 2 чайні ложки лимонного соку;
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту або рожевої води;
  • рожевий барвник;
  • ½ склянки цукрової пудри;
  • вода.

Як приготувати рахат-лукум

Всипте цукор в каструлю, додайте 100 мл води, лимонний сік. Встановіть на плиту.

Помішуючи, доведіть до кипіння. Зробіть сироп, який легко формується в кульки. Для перевірки додайте трохи сиропу в холодну воду, якщо він злипається, все готово. Вимкніть вогонь.

В іншу каструлю додайте склянку крохмалю, винний камінь, три склянки води. Як слід перемішайте, щоб не було грудочок.

Помістіть на вогонь, постійно помішуйте. Суміш швидко почне густіти. Доведіть до пастоподібного стану.

Почніть додавати сироп по чуть-чуть, постійно перемішуючи. Каструля повинна бути на мінімальному вогні.

Варіть 40-45 хвилин, часто помішуючи.

Готуйте, поки суміш не стане золотисто-коричневою. Вимкніть плиту.

Додайте екстракт ванілі або рожеву воду, пару крапель барвника.

Як слід перемішайте.

Застеліть форму пергаментом і змастіть маслом.

Обережно вилийте суміш всередину. Залиште на ніч.

Змішайте цукрову пудру з чвертю склянки кукурудзяного крохмалю.

Розсипте суміш на чисту поверхню.

Перекладіть на присипаний стіл лукум.

За допомогою ножа для піци наріжте його на кубики.

Кожен шматочок обваляйте в суміші.

Все готово, можна подавати.

Приємного апетиту!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here