Сьомга в духовці з картоплею у фользі

0
23

якщо підшукуєте рецепт гарячого блюда для новорічного меню, то сьомга в духовці — відмінний варіант вишуканого святкового страви. Тонка текстура цієї риби, ніжний смак і поживність порадують присутніх на торжество.

Сьомга в духовці: рецепт

Сьомга, або атлантичний лосось, вже давно розлучається на спеціальних фермах. Тому купити її в супермаркетах або спеціалізованих магазинах не складе труднощів. З огляду на те, що не всі можуть дозволити собі сьомгу в буденному меню, то в новорічну ніч можна поласувати цією найніжнішою рибою.

Якщо вирішили подати до святкового столу рибу, то поцікавтеся, як приготувати сьомгу, щоб зробити її смачною. Кращий варіант-запекти в духовці. Так збережуться поживні властивості сьомги і буде виключено надмірне використання рослинного масла. Завдяки цій страві вийде корисним.

Сьомга, рецепт приготування якої наводимо, відмінно поєднується з картоплею. Кількість продуктів розраховане на 6 порцій:

  • філе сьомги — 1, 2-1, 4 кг;
  • велика цибулина — 1 шт.;
  • часник — 5 зубчиків;
  • картопля — 1,5 кг;
  • оливкова олія — 1 ст. Л.;
  • сир твердих сортів-400 г.

Для соусу знадобиться:

  • сметана – 200 г;
  • яйце куряче — 1 шт.

Приправи (сіль і перець) додаються з урахуванням індивідуальних смакових пристрастей. Кріп і лимон знадобляться для презентації страви.

читайте також: минтай в клярі: покроковий рецепт

Як приготувати сьомгу з картоплею

Оскільки рекомендований вид риби не з дешевих і готується вона як святкове блюдо, то важливо знати, як приготувати сьомгу в духовці, щоб домогтися дивовижного смаку і не зіпсувати страву.

Дотримуйтесь такого покрокового рецепту:

Крок 1. Очистіть картоплю, помийте і наріжте кружальцями товщиною 3 мм.посоліть, поперчіть, додайте подрібнений часник і змастіть оливковою олією.

Крок 2. Застеліть деко пергаментним папером і викладіть картоплю. Готуйте 20 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.

Крок 3. Очистіть філе сьомги, помийте і наріжте шматками товщиною в 2 см.

Крок 4. Наріжте півкільцями цибулю і викладіть на картоплю. Зверху покладіть сьомгу. Посоліть і поперчіть рибу.

Крок 5. Приготуйте соус: збийте яйце і додайте сметану.

Крок 6. Полийте яєчно-сметанною сумішшю рибу і накрийте деко фольгою.

Крок 7. Запікайте страву 25 хвилин в духовій шафі при температурі 200 градусів.

Крок 8. Натріть сир на тертці, зніміть фольгу і посипте їм блюдо. Запікайте в духовці ще 10-15 хвилин.

Нарубати дрібно кріп. При подачі викладайте на тарілку порцію картоплі з сьомгою, посипте кропом і викладіть скибочку лимона. Сік цитруса розкриє смак сьомги.

Сьомга в духовці-поживне і красиве блюдо. Воно прикрасить новорічний стіл і порадує ароматом, незабутнім смаком близьких і гостей.

Готуйте з душею. Приємного апетиту!

читайте також: коктал в духовці з сазана

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here