Суха і красива: як правильно підготувати гарбуз до Хелловіну.

0
22




Не за горами найстрашніша ніч у році — Хеллоуїн. Однак багато хто вже сьогодні зайнялися приготуванням головного атрибуту цього колоритного свята – голови Джека або, простіше кажучи, світильника з висушеного гарбуза. Але як правильно зробити цей нехитрий предмет декору, щоб він не покрився цвіллю і не почав виділяти неприємні запахи? Читайте нижче.

Колись давно зародилася легенда, що напередодні ночі всіх святих в світ смертних приходять злі духи і загрожують його жителям. Щоб хоч якось захистити свої будинки і самих себе, люди стали вбиратися в страхітливі костюми, а прикрашати оселі зображеннями привидів та іншої потойбічної атрибутикою.

З роками ці забобонні дії перетворилися в традицію, яка відома нам сьогодні як свято Хеллоуїн. І головною прикрасою будинку в цей день, звичайно ж, є ліхтар з гарбуза, прозваний Джеком.

Сухая и красивая: как правильно подготовить тыкву к Хэллоуину

Здавалося б, що може бути простіше, ніж вирізати страшну пику. Однак, якщо допустити помилку і неправильно підготувати овоч до сушіння, тобто ризик швидкого гниття вашого святкового підсвічника. Ми підготували для вас кілька простих порад, які допоможуть не тільки правильно підготувати гарбуз до свята, а й вбережуть її від гнилі і неприємного запаху.

Сухая и красивая: как правильно подготовить тыкву к Хэллоуину

Для початку необхідно вибрати гарбуз з більш м’якою шкіркою. Потім овоч треба добре помити в мильному розчині і протерти спиртом (або горілкою). Коли гарбуз висохне, зріжте ножем її верхівку, а потім, використовуючи столову ложку, очистіть її від насіння і м’якоті, намагаючись прибрати якомога більше, але не пошкодивши при цьому саму шкірку. Потім, проявивши фантазію, вам необхідно буде вирізати пику Джека з допомогою гострого ножа.

Сухая и красивая: как правильно подготовить тыкву к Хэллоуину

Коли Джек буде готовий, вам обов’язково треба добре просушити гарбуз. Для цього використовуйте звичайні газети. Додайте їх всередині і міняйте в міру намокання – кожні 6-8 годин. Тримайте при цьому гарбуз далеко від вологи і прямих сонячних променів. Підійде поверхня шафи або навіть підвіконня (за умови, що сторона будинку тіньова). Дійство займе у вас кілька днів. Потім протріть внутрішню частину гарбуза спиртом.

Сухая и красивая: как правильно подготовить тыкву к Хэллоуину

Куди швидше можна висушити гарбуз з допомогою мікрохвильової печі (якщо, звичайно, це дозволяють розміри овоча і печі). Але тут головне не перестаратися і не запекти гарбуз. Потужність ставте не більш 600 Вт кожні 1-3 хвилин перевертайте овоч. Проте фахівці все ж радять сушити гарбуз природним шляхом, тобто за допомогою газет.

Далі необхідно буде постаратися зберегти вашу виріб на кілька днів. Для цього ми пропонуємо вам уважно вивчити кілька дієвих способів, які допоможуть уберегти овоч від гниття і неприємного запаху.

1. Пошукайте у себе трохи пакетиків з силікагелем (перевірте взуттєві коробки або внутрішні відсіки сумок). Цей нехитрий спосіб найпростіше, що можна було б придумати, адже силикагели використовується саме як осушувач і має дуже корисним властивістю усувати зайву вологу. Вийміть гранули з паперового пакетика і акуратно розподіліть їх по внутрішній поверхні гарбуза.

2. Відбілювач. На 1 ч. л. відбілювача знадобиться близько 4 л води. Змішайте інгредієнти і опустіть в наповнену розчином рідина вашого Джека. Залиште його там на 8 годин, потім вийміть і насухо витріть паперовими рушниками. Потім кожен день зволожуйте гарбуз аналогічним розчином. Але після кожної такої процедури обов’язково витирайте саморобку, щоб вона не почала пліснявіти.

3. Є ще найпростіший спосіб збереження гарбуза від цвілі і гниття. Це спеціальні консерванти для гарбуза, які легко знайти в магазинах з атрибутикою для Хеллоуїна.

Сухая и красивая: как правильно подготовить тыкву к Хэллоуину

Ну, ось ваша гарбуз і готова стати страшним свічником. Залишилося лише вставити всередину свічку і пам’ятати про пожежної безпеки.

Щасливого Хеллоуїна!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here