Святкове меню: як запекти качку в апельсинах.

0
25




Якщо ви все ще з задоволенням готуєте та їсте — наш сьогоднішній рецепт вам доведеться вельми до речі. Він стане в нагоді для різдвяного святкового обіду або будь-якого іншого заходу, головне, збережіть його в закладки. Вам знадобляться прості інгредієнти, а результат точно зачарує запрошених, адже нечасто можна поласувати смачною і ніжною качкою в ароматній апельсинової глазурі. Пробуйте, це блюдо стане вашим улюбленим.

Інгредієнти (на 6 порцій):
1 качка (2-3 кг)
6 апельсинів +1 для прикраси
60 гр цукру
50 мл квантро або іншого ароматного алкоголю
1 ст. л. апельсинового лікеру
сіль, перець

Праздничное меню: как запечь утку в апельсинах

Процес приготування:
1. Качку зігріти до кімнатної температури, добре помасажувати з усіх боків, потім часто проколоти виделкою. Посолити і поперчити. Можна після цього потримати добу в холодильнику або відразу відправити в духовку.
2. Розігріти духовку до 160 градусів. Готувати птицю 1,5 години, іноді зливаючи з дека жир, якщо його дуже багато.
3. У цей час зварити соус: зняти з 5 цедру апельсинів, віджати сік. Залишився апельсин нарізати скибочками. Влити сік в каструлю, додати цукор, цедру, лікер, скибочки апельсина і уварити до густоти. Витягти апельсини, збільшити температуру в духовці до 200 градусів і запікати качку ще хвилин 20, весь час змащуючи глазур’ю (раз в 5 хвилин). При подачі прикрасити скибочками апельсина. Подати до столу глазур, якщо залишиться.

Наполеон з качкою і морквою: незвично і апетитно

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here