Симіти, турецькі бублики. Вкусняшка, з приголомшливо хрусткою скоринкою

0
14

У туреччині дуже популярні і улюблені бублики всіма, бублики з кунжутом – сіміти. Це оригінальне ласощі відрізняє від наших звичних бубликів дуже великий розмір і смачна, хрустка скоринка. Але, щоб насолодитися смаком ласощі, його потрібно з’їдати тільки в день приготування.

За традицією, бублики в туреччині умочують в пекмез – це сильно уварений виноградний сік, потім обвалюють в кунжуті. Замінити пекмез можна трохи розведеним водою, медом.

продукти

  • борошно пшеничне, 400 гр;
  • цукор, 1 ч. Л;
  • дріжджі сухі, 2 ч. Л;
  • вода тепла, 125 мл;
  • масло рослинне, 4 ст. Л;
  • сіль, 0.5 ч. Л.

Для сиропу, в який умочують бублики:

  • мед, 1 ст. Л;
  • вода тепла, 150 мл;
  • кунжут.

Як приготувати симіти, турецькі бублики

У теплу воду додаємо цукор і розводимо дріжджі ставимо тісто на опару, хвилин на 15.

В опару просіваємо борошно, замішуємо тісто, потім додаємо рослинне масло (1ст.л) і підмішуємо тісто до отримання еластичної і пружної маси.

Приготоване тісто скачайте в кулю, покладіть його в ємність і накрийте рушником, залиште «відпочивати» на 1 годину.

Тепер тісто потрібно трохи обмять і розділити на частини, десь на 5 шматків (5 бубликів).

Кожен шматок скачайте в джгут, довжиною близько 45 см.

Вийшов джгут складіть вдвічі і ретельно защепите краю, щоб вийшов круглий бублик.

Мед розводимо теплою водою, а кунжут висипаємо в тарілку, в якій і будемо обвалювати бублики.

Кожен бублик опускаємо в сироп, а потім – в кунжут.

Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього бублики і залиште їх «відпочивати» на 20 – 30 хвилин.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо ласощі 15 – 20 хвилин, до тих пір, поки бублики не стануть добре підрум’янилися.

Подавати бублики можна з нашими традиційними солодощами-вареннями, джемами або медом, розтопленим вершковим маслом.

Приємного апетиту!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here