Три незвичайних смузі для сніданку.

0
27




За вікном — не найприємніша погода і організм намагається опиратися холодів, так і намагаючись впасти у сплячку. Але сучасній людині спати півроку не годиться, тому всілякими способами потрібно повертати себе до активного життя. Пропонуємо три рецепта смузі, які наситять вас вітамінами, підготують до складнощів трудового тижня і напевно поліпшать настрій.

Цей оригінальний і простий рецепт смузі з полуниці, банана і шпинату пропонує приготувати на сніданок фудблогер Олена Тян. Поєднання інгредієнтів, на перший погляд, трохи дивне, проте чому б не спробувати? Банани і шпинат на наших прилавках є завжди, а свіжу полуницю легко можна замінити замороженою. Користі від цього ні трохи не менше. Шпинат багатий грубою клітковиною, а значить з травленням у вас проблем не буде, банан заповнить недолік калію, а полуниця — прекрасне джерело вітаміну С.

Інгредієнти:
1 невеликий банан
щедра жменя листя шпинату
1 великий аркуш м’яти
10 ягід полуниці (свіжої або замороженої)
2 ст. л. з гіркою натурального йогурту (можна замінити нежирної сметаною, кефіром, ряжанкою)

Якщо вам не вистачає солодощі, можна в обидва шару смузі додати підсолоджувач (мед, кленовий сироп, фініки). Також замість полуниці можна використовувати інші ягоди, за вашим смаком.

Приготування:
У блендері з’єднати банан, шпинат і м’яту (додати підсолоджувач, якщо хочете). Вилити перший шар в склянку. Потім подрібнити у блендері полуницю і йогурт (також додати підсолоджувач, якщо потрібно). Вилити на шпинатний шар. Смузі готовий!

Три необычных смузи для завтрака

Смузі із сирого буряка і банана — теж знахідка фудблогера Олени Тян. Буряк — багата вітамінами і мікроелементами, покращує травлення і нормалізує обмін речовин. Готується за лічені хвилини, а виглядає дуже радісно.

Інгредієнти:
1 маленька буряк (розміром з інжир)
1/2 замороженого банана
7 шт кешью (замоченого на ніч у воді)
100 мл натурального йогурту
черешня свіжа для подачі (при наявності)

Приготування:
1. З вечора замочити у воді горіхи кешью. Очистити і порізати на кружечки банан, розкласти в один шар на тарілці (для зручності використання) і заморозити.

2. Вранці з’єднати в блендері буряк, 1/2 банана і горіхи кешью (воду, в якій замочували горіхи, злити). Викласти суміш в банку, зверху викласти натуральний йогурт. Прикрасити черешнею або іншими ягодами або фруктами за смаком.

Якщо вам в цьому рецепті, як і в попередньому, буде не вистачати солодощі, можете додати мед, кленовий сироп, стевію або інші підсолоджувачі за вашим смаком.

Три необычных смузи для завтрака

Ну а поєднання банана і гарбуза напевно знайоме кожному. Це чудовий овоч в достатку представлений на прилавках всю зиму, тому додати його в свій раціон просто необхідно. Рецепт цього смачного сніданку пропонує фудблогер Анастасія Матвєєва.

Інгредієнти:
1 банан
100 грамів гарбуза чищеної
2 ст. л. вівсянки
1 ст. л. насіння льону
1 ст. л. гарбузового насіння
1/4 ч. л. кориці
щіпка мускатного горіха
3-4 ст. л. кленового сиропу
1 ст молока

Приготування:
Всі інгредієнти і спеції збити блендером до однорідної маси. Перелити в стакан і подавати до столу.

Приємного апетиту та міцного здоров’я!

Якщо вам сподобається готувати смузі на сніданок для себе і своєї сім’ї, придивіться ще до одного рецептом — з авокадо, ананаса і базиліка. Таке поєднання ви теж напевно оціните по достоїнству.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here