Вінегрет: салат, рецепт класичний

0
29

хочете подати до столу вінегрет салат? рецепт страви простий. Єдине, що забирає час, — попередня підготовка овочів. Про те, як приготувати холодну закуску, що нагадує кольорову овочеву мозаїку, читайте в статті.

Вінегрет: рецепт, інгредієнти

Чи знаєте ви, що в кулінарії існує не тільки вінегрет салат, але і вінегрет — заправка для салатів.

В якості холодної закуски вінегрет з’явився в російській кухні в xix столітті. З тих пір рецепт страви видозмінювався, доповнювався, але класичний рецепт вінегрету залишився незмінним.

Для приготування салату будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • картопля і морква — по 3-5 шт.;
  • буряк — 2-3 шт.;
  • зелений горошок консервований — 250-300 г;
  • солоні огірки або квашена капуста — 250-300 г;
  • цибуля ріпчаста або цибуля перо-150-200 г;
  • рослинна олія.

Квашена капуста і солоні огірки — це традиційна складова страви, яка додається в салат вінегрет за бажанням. Можна використовувати обидва компоненти одночасно, зменшивши кількість кожного наполовину.

Згідно з оригінальною рецептурою, овочі для вінегрету варять. Щоб коренеплоди зберегли максимум вітамінів, запечіть їх у фользі або рукаві.

Найбільше часу вимагає попереднє приготування овочів, решта-справа техніки. Дізнавшись, які продукти входять в вінегрет, — іншими словами склад салату, — залишається приготувати страву.

Вінегрет класичний: як приготувати

Вінегрет, рецепт якого пропонуємо, не відніме багато часу. Отже:

  1. відваріть коренеплоди: картопля, морква, буряк.
  2. дайте овочам охолонути до кімнатної температури.
  3. очистіть овочі від шкірки і наріжте кубиками, буряк складіть в окрему мисочку.
  4. перемішайте буряк з рослинним маслом. Якщо цього не зробити, овоч віддасть колір іншим інгредієнтам салату.
  5. наріжте солоні огірки такими ж кубиками, як і варені овочі. Якщо використовуєте квашену капусту, наріжте смужками довжиною в 1,5–2 см.
  6. подрібніть цибулю. Лук перо наріжте тонкими кільцями, ріпчасту цибулю — дрібним кубиком.
  7. з’єднайте всі складові салату, додайте консервований горошок.
  8. акуратно перемішайте салат, при необхідності посоліть, поперчіть, додайте масло.

Подавайте вінегрет як холодну закуску. Незважаючи на те що до складу страви не входять швидкопсувні продукти, зберігати його в холодильнику можна не більше доби. Першими починають псуватися солоні огірки, з’єднані з маслом.

Щоб заощадити час і подати салат свіжим, зваріть овочі напередодні. Витративши півгодини на нарізку, отримаєте смачний і корисний салат. Кулінарного натхнення і смачного!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here