Як посолити сьомгу будинку

0
25

солона або малосольна червона риба — приємна на смак і корисна закуска. М’ясо солоної сьомги – найніжніше серед усіх лососевих порід риб. Дізнайтеся, як посолити сьомгу будинку.

Як посолити сьомгу смачно в домашніх умовах

Щоб закуска вийшла приємною на смак, беріть тільки свіжу рибу. Краще купуйте цілу рибину, щоб оцінити ступінь свіжості. Якщо вибираєте порційний шматок риби, то зверніть увагу на м’якоть: вона повинна бути пружною (при натисканні швидко відновлюється). Свіжа риба трохи пахне огірками, якщо відчуваєте різкий запах-краще не беріть.

Охолоджену або свіжу сьомгу очистіть від шкіри і кісток, видаліть голову, хребет і плавники — з них можна приготувати юшку. Філе обполосніть і просушіть паперовим рушником. Оскільки у сьомги дуже делікатний смак і апетитний аромат, то утримайтеся від спецій.

Інгредієнти:

  • філе риби-0,5 кг;
  • сіль і цукор — по 3 ст. Л.

Покроковий опис, як засолити сьомгу:

  1. змішайте цукор і сіль. Натріть сумішшю рибу.
  2. щоб риба краще промаринувалася, оберніть її шматком марлі.
  3. залиште на чотири години на кухні, потім покладіть в холодильник на 20 годин.
  4. дістаньте рибу з холодильника і зніміть марлю. Вона повинна придбати більш яскравий колір і приємний аромат.

читайте також: як посолити оселедець в домашніх умовах смачно в розсолі

Як засолити сьомгу слабосолену

Як в домашніх умовах приготувати не дуже солону рибу? секрет простий-замініть в рецепті кухонну сіль на велику морську і зменшіть її кількість.

Інгредієнти:

  • непотрошеная сьомга – 2 кг;
  • морська (велика) сіль — 4 ст. Л.;
  • цукор — 2 ст. Л.

Отже, як посолити сьомгу за цим рецептом:

  1. випатрати рибу, за допомогою гострого ножа видаліть хребет, добре промийте і обсушити.
  2. змішайте цукор і сіль. Рясно натріть сумішшю внутрішню частину риби.
  3. складіть дві половинки, щоб шкіра виявилася зовні, зробіть невеликі надрізи. Добре посоліть з усіх боків.
  4. загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник як мінімум на 24 години.

Посолена сьомга має дуже вишуканий смак. Це чудова закуска, без якої не обійдеться жодне застілля. Засоліть рибу самі, використовуючи вподобаний рецепт.

читайте також: як чистити рибу правильно

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here