Як зробити морозиво вдома: найпростіший рецепт

0
43

що може бути краще, ніж смачне прохолодне морозиво теплим весняним днем?! хіба що десерт, приготований своїми руками з натуральних продуктів. Чи не знаєте, як зробити морозиво вдома? читайте далі.

Домашнє морозиво: рецепт

Для наочності розберемо найпростіший рецепт класичного морозива. Потренуйтеся на ньому, а потім переходите до більш складних складів і експериментуйте з смаковими добавками.

Як і будь-яке кулінарне творіння, рецепт морозива починається з інгредієнтів. Щоб приготувати вершкове частування, знадобиться:

  • ванілін — 10 г;
  • молоко — 0,5 л;
  • яєчні жовтки — 5 шт.;
  • вершки 33% — 250 г;
  • цукрова пудра-100 г.

Рецепт морозива простий. Переконайтеся самі, для чого вивчіть етапи приготування:

Етап №1. Підготовка

Відокремте жовтки від білків і покладіть в глибоку миску. Додайте до них цукрову пудру і ванілін. Розітріть інгредієнти до однорідної консистенції.

Закип’ятіть молоко і вилийте половину в суміш жовтків і пудри. Ретельно перемішайте і додайте до молока на плиті.

Етап №2. Робимо основу

Молочно-яєчну суміш підігрівайте на повільному вогні. Розчин необхідно виварювати протягом 3-4 хвилин, поки по щільності він не стане нагадувати рідку сметану.

Після цього зніміть суміш з плити і залиште до повного охолодження. Потім помістіть каструлю в холодильник на 1 годину.

Етап №3. Фінал

Дістаньте попередньо охолоджені вершки і збийте міксером до середньої щільності. Після цього перемішайте їх з яєчно-молочною сумішшю до однорідного стану. Висипте все в пластиковий посуд, накрийте кришкою і приберіть в морозилку.

Залишилося найголовніше-дочекатися, поки домашнє морозиво застигне. В середньому на це йде близько 10-12 годин. Все б нічого, однак, щоб десерт вийшов потрібної консистенції, під час заморожування його необхідно періодично перемішувати.

Перша година-півтори рекомендується робити це кожні 20 хвилин, далі — не частіше одного разу на годину. Процедуру необхідно повторювати протягом п’яти годин. Враховуйте цей нюанс, плануючи приготування.

Як приготувати морозиво вдома

Якщо хочете поекспериментувати і зробити більш складне морозиво, вам не потрібні рецепти. Досить знати правила готування, а інгредієнти виберете пізніше.

Отже, у створенні домашнього морозива є вісім нюансів:

  • додавайте загусник.

Морозиво без загусника швидко тане, а смак виходить занадто грубим. Щоб цьому запобігти, використовуйте в якості загусника лимонний сік, яєчні жовтки, крохмаль або желатин.

  • смакові добавки.

Рідкі підсолоджувачі і сиропи додавайте до основної суміші до того, як та відправиться в морозилку.

Горішки і шматочки фруктів, навпаки, включайте до складу на останніх етапах заморозки, ретельно перемішуючи.

  • про продукти і пропорціях.

Замість звичайного цукру використовуйте цукрову пудру. Вона робить крем ніжніше і легше.

Як зробити морозиво з бархатистою текстурою? додайте до складу трохи сухого молока або крохмалю.

Що стосується желатину, то з ним будьте обережніше. По-перше, до нагрівання його необхідно замочити, а по-друге, додавати в суміш виходячи з пропорції: 0,5 г желатину на 0,5 кг готового десерту.

  • щільність крему.

Крем по консистенції повинен бути як жирна сметана. Якщо зробити його рідким, то десерт вийде занадто водянистим і при заморожуванні перетвориться в лід.

  • використання алкоголю.

Щоб морозиво вийшло м’яким, додайте до складу 50 г бренді. Однак будьте готові, що на приготування піде набагато більше часу, оскільки алкоголь застигає не так швидко, як вода.

  • використовуйте тільки свіжі продукти.

У приготуванні морозива вкрай важливо застосовувати свіжі інгредієнти. В іншому випадку навіть трохи» постояло ” молоко неодмінно не кращим чином вплине на смакові якості десерту.

Це ж стосується вершків, шоколаду і фруктів. Якщо хочете включити в рецепт згущене молоко, краще зварити її самостійно, а не брати в магазині, так як останній варіант не відрізняється натуральністю.

Приготувати морозиво в домашніх умовах – справа непроста. Тут потрібно строго дотримуватися рецептури і стежити за часом.

Якщо з першого разу не вийшло, не турбуйтеся. Набирайтеся досвіду і одного разу вашим домашнім морозивом будуть насолоджуватися знайомі і друзі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here