Як зробити омлет пишним і високим

0
28

часом здається, які секрети може таїти в собі приготування банального омлету. А ось піди ж ти! не виходить він пишним і повітряним, схожим на той, яким годували в дитячому саду. Хочете знати, як зробити омлет повітряним і об’ємним? тоді ознайомтеся з маленькими секретами великої кулінарної книги.

Як зробити омлет пишним: секрети рецепта

В ідеалі, щоб отримати високий омлет, його потрібно запікати в духовці або готувати на паровій бані. Але такого ефекту можна досягти, використовуючи звичайну сковороду. Головне-знати технологію приготування, прислухатися до порад досвідчених кулінарів.

Тут зібрані поради та рекомендації, як приготувати омлет, щоб уникнути прорахунків і неузгодженостей. Пишний омлет стане реальністю, якщо:

  1. дотримуватися гармонію пропорцій: 50% маси — молоко, 50% — яєчна суміш.
  2. не використовувати борошно, крохмаль, майонез, добавки: м’ясо, овочі, зелень, гриби.
  3. готуйте на сковороді з товстим дном і високими бортами.
  4. не знімайте кришку зі сковороди в процесі приготування.
  5. залиште омлет на 2-3 хвилини на плиті після того, як вимкніть вогонь, щоб перехід від високої температури до кімнатної був поступовим.

Тепер, знаючи, як готувати омлет, здивуєте своїми кулінарними талантами дітей і коханої людини.

читайте також: правильний сніданок школяра

Пишний омлет: класичний рецепт

Щоб не прогадати з приготуванням ідеального блюда, використовуйте такий рецепт омлету з розрахунку на одну порцію:

  • 3 курячих яйця;
  • 6 ст. Л. Молока;
  • 20 г вершкового масла.

Сіль додайте, орієнтуючись на власні смакові пристрасті.

Приготування цієї страви займе 5-8 хвилин, якщо будете дотримуватися такої технології:

  1. у глибокій ємності збийте віночком яйця.
  2. додайте молоко, посоліть і ще раз збийте.
  3. розігрійте сковороду на сильному вогні, розтопіть на ній вершкове масло.
  4. влийте яєчно-молочну суміш, закрийте кришкою і витримайте на середньому вогні 3 хвилини.
  5. зменшіть вогонь до слабкого і потримайте сковороду на плиті ще 3-5 хвилин.
  6. вимкніть і залиште на плиті на кілька хвилин.

Ще простіше приготувати пишний і поживний омлет на паровій бані. Єдиний мінус такої технології-час. Доведеться витратити до 20 хвилин, але плюс в тому, що омлет не пригорить. Використовуйте ті ж пропорції продуктів, змастіть керамічну миску всередині оливковою олією і перелийте отриману суміш. Поставте на парову баню і закрийте кришкою.

Через 20 хвилин отримаєте відмінний високий, пишний і дієтичний омлет.

Здивуйте нас своїм рецептом!

читайте також: лінива вівсянка з бананом

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here