Затишний новий рік. Новорічні підвіски з тканини і два види новорічного печива

0
28

Свята ” новий рік

Наступаюче свято новий рік буде унікальним і не схожим на всі попередні. Багато будуть зустрічати його у вузькому сімейному колі. Хочеться оточити близьких теплом і домашнім затишком.

Прикраси з текстилю і ароматна випічка – ось що для мене буде найяскравішим передоднем свята.

Нещодавно я купила набір з покривала і декоративних наволочок. І виявилося, що одна з наволочок з дефектом, який неможливо виправити. Я вирішила, що візерунок тканини і навіть нашиті рюші цілком годяться для невеликих зірочок і сердечок, якими я можу прикрасити будинок.

Ще у мене є тканина»з бабусиної скрині”. Здається, з таким візерунком шили сарафани нам в саду для танцю матрьошок.думаю, що у багатьох є в засіках щось подібне, а то і ще краще. Залишилося відпрасувати тканини, вирізати шаблони сердечок і зірочок – і можна приступати. Не робіть деталі дуже маленькими-промені зірочок можуть погано вивертатися в такому випадку.

Завантажити шаблон

Тканина складіть вдвічі, лицьовою стороною всередину. Наволочку я просто вивернула навиворіт і сколола шпильками. Далі я вибрала, куди покласти шаблони, щоб малюнок заграв цікавіше, і обвела фігурки.

Кожну ще раз сколола шпильками і прострочила на машинці, залишивши не прошитими місця для вивертання і набивання. Тепер потрібно вирізати фігурки, зрізавши тканину близько до швах, і трохи більше залишити в місцях з отворами. Щоб потім було зручно зашивати їх. Вивернути фігурки, допомагаючи собі паличкою для суші або довгим пінцетом.

Для наповнення фігурок я використовую синтепух-відриваю смужку і вкладаю її спочатку в далекі куточки, потім в середину. Не дуже щільно. Зашиваю отвір і трошки обробляю парою з парогенератора.

Можна скористатися праскою з парою – не торкаючись іграшок, не приутюжівая їх, просто пройдіться з обох сторін. Фігурки розправляться у всій красі.тепер можна розкладати їх і придивитися: яка куди відправиться.

Ось ця буде прикрашати квітковий горщик, ця стане підвіскою, а ці гірляндою.

Для цього підвісу я вдела нитки в паличку кориці і приклеїла на клей пва зірочку бадьяна.

Пригорща сердечок осіла в кишені у племяшки. Одне сердечко втекло жити в собачий будиночок. Наш пес естет.

У минулі роки я пекла до новорічних застіль штоллен. Дуже нам сподобалася ця ароматна випічка. Одна досада: довго чекати, поки він дозріє. І тут я побачила печива за мотивами штоллена. Вони виглядають, як маленькі штоллени, і називаються штолленкі. Дуже симпатичний і зручний варіант частування. Смак дуже схожий, а невеликі печива можна красиво викласти на блюдо або баночку і подарувати їх коханим людям. У закритій герметично банку печива зберігаються два-три тижні. Ми з’їли пробну партію за три дні. З кожним днем смак розкривався ще краще. Підозрюю, що ми так і не дізнаємося, наскільки вони смачні через тиждень-другий.

Печиво дуже просте за складом і в приготуванні. В оригінальному рецепті була мигдальна крихта. Але хтось в будинку з’їв весь мигдаль, і я замінила його злегка обсмаженим і очищеним арахісом. Цукати були асорті. Ванільний екстракт у мене теж не водиться, поклала ванілін. Без спецій виходить теж дуже ароматно і смачно. Діти не дуже люблять пряну випічку. А дорослим подобається смак яскравіше.

Рецепт же даю оригінальний.

Рецепт печива штолленкі

Отже, для печива штолленкі знадобиться:

  • 100 г м’якого вершкового масла
  • 125 г сиру
  • 1 яйце
  • 70 г цукру
  • 10 г розпушувача
  • 1 ч. Л. Ванільного екстракту
  • цедра лимона або апельсина
  • 230-250 г борошна (в залежності від консистенції сиру)
  • 50 г меленого мигдалю
  • 80 г родзинок
  • 80 г цукатів (сушена вишня і ананас)
  • пряна суміш – по 1/4 ч. Л. Імбиру і кардамону, 1/2 ч. Л. Кориці
  • невелика щіпка чорного перцю – за бажанням
  • цукрова пудра для посипання

Приготування печива

Перетерти яйце з сиром, маслом, цукром і ванільним екстрактом (я зробила це в блендері).

У борошно додати розпушувач, мелений мигдаль, цедру і прянощі. Перемішати з родзинками і цукатами.

З’єднати і акуратно вимісити тісто.

Якщо тісто липке, можна додати ще борошна. У мене був не дуже вологий сир, і пішло всього 230 грамів борошна.скачати тісто в кулю, укласти в пакет і помістити в холод на пару годин.

Сформувати кульки розміром з волоський горіх. Я не дуже довіряю своєму окоміру, так що відміряла на вагах по 20 грам тесту. Вийшло 38 печива.отримані кульки я злегка прим’яла долонею. Але ви можете залишити їх ідеально круглими.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 12-14 хвилин. Печиво не буде сильно рум’янитися, воно буде досить світлим. Слідкуйте за денцем – як початок рум’янитися, можна знімати.печиво разом з папером зняти з дека або помістити на решітку, щедро посипати цукровою пудрою.після того, як печиво охололо, його можна упакувати в банки або подарункові коробочки.

І яке свято без шоколаду! до повного щастя ми спекли ще

Шоколадні прянички з тріщинками

Тут все ще простіше:

  • 175 г гіркого шоколаду
  • 75 г вершкового масла
  • 120 г цукру
  • 2 яйця
  • 220 г борошна
  • 2 ст. Ложки какао
  • розпушувач 0, 5 ч. Л.
  • сіль

Розтопити масло з шоколадом на водяній бані або в мікрохвильовці (у мене не дуже потужна мікрохвильовка, і я поміщала туди чашку на 15 секунд, перемішувала і повторювала до тих пір, поки весь шоколад не розтанув).тепер можна залишити суміш, щоб вона трохи охолола.в цей час збити яйця з цукром до білого кольору, і поки суміш не збільшиться в об’ємі.

З’єднати остигнула шоколадну масу і яєчно-цукрову суміші. В окремій чашці перемішати борошно, какао. Розпушувач і сіль. Додати суху суміш в шоколадно-яєчну масу, перемішати лопаткою. Вийде дуже густа маса. Накрити плівкою і прибрати в холодильник на 2 години.сформувати кульки по 2,5 см в діаметрі, обваляти в цукровій пудрі і викласти на лист з пергаментом. Злегка придавити кульку денцем склянки і випікати 10 -12 хвилин при температурі 165 с.повинні вийти щільні зовні і трохи м’які і блискучі в середині прянички.

Показувати спочатку старі

roza (04/12/2020)

Дуже затишно, аня!а в штолленкі щіпку пряного перцю рекомендую класти всенепременно ♥️ ❄ ♥️

тася бася (27/11/2020)

Дуже апетитні рецепти!

raia (27/11/2020)

Смачні рецепти, буду пробувати!

irby (26/11/2020)

Спасибі за рецепти-тепер точно не відкрутитися – молодші побачили, доведеться пекти)))

ааге (26/11/2020)

Дякую!!!

torero (26/11/2020)

Доглядачка маяка спасибі) кьяра10 спасибі) великі якраз не вмію, а дрібні завжди в задоволення.

доглядачка маяка (26/11/2020)

Дуже затишно і смачно!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here